cartoons in opdracht

In opdracht?

Inderdaad, de meeste cartoons die ik maak komen voort uit een opdracht. Maar deze rubriek is net even anders.

De cartoons die je op deze pagina vindt zijn persoonlijk voor iemand gemaakt. Omdat ze jubileren, omdat ze verhuizen, vertrekken, jarig zijn, gaan trouwen, samenwonen, promoveren of omdat ze zijn geboren. 

Persoonlijke momenten die ik in een tekening vat zodat een waardevolle herinnering ontstaat. Zowel voor de gever als voor de ontvanger. 

Hoe werkt het?

De tekeningen die ik in opdracht maak ontstaan in nauw overleg met de opdrachtgever. 

Ik krijg foto’s van de ‘hoofdpersoon’ en we overleggen welke eigenaardigheden of attributen leuk zijn om uit te beelden. Soms speelt de omgeving een rol of zijn er typerende kledingstukken. Zodra duidelijk is wat precies de bedoeling is maak ik een offerte en geef een indicatie wanneer ik de cartoon kan leveren. 

De cartoon kan geprint worden bezorgd, of je krijgt een digitaal bestand waarmee je je eigen afdrukken kan verzorgen. 

hoeveel karakteristieken kun je bedenken...

Ben

Dit is een afscheidstekening die ik heb gemaakt voor mijn eigen collega Ben. Na jaren toewijding aan de school waar ik zelf nog lesgeef ging Ben met pensioen.

De cartoon toont Ben op zijn typerende ligfiets. In zijn kielzog fladdert al wat bij hem hoort: hobby’s en eigenaardigheden, kenmerken en gezamenlijke herinneringen.

Silvan

Deze cartoon heb ik gemaakt voor een van de verslaggevers van het Noord Hollands Dagblad. Hij kreeg deze van zijn collega’s cadeau toen hij verhuisde naar de redactie van een andere regio. 

Omdat Silvan vooral ‘de misdaad’ in zijn schrijf-portefuille had was het de bedoeling dat hij zou worden geportretteerd tussen de boeven van deze tijd. Aldus deze line-up tussen onder andere Putin en ‘De Neus’. 

Zowel oude als meer recente tekeningen in opdracht: